Tā kā tehnoloģiju pasaule turpina attīstīties, mākslīgā intelekta (AI) popularitāte strauji pieaug. Gandrīz visi jau ir pieredzējuši universālā AI modeļa ChatGPT neticamās iespējas.

Lai gan mākslīgajam intelektam ir potenciāls optimizēt uzņēmumu darbību un uzlabot lietotāju pieredzi, ir arī labi zināt tā ierobežojumus un mīnusus. Paturot tos prātā, mēs varam aptvert nākotni un pilnībā izmantot AI rīku potenciālu.

 

#1 Mākslīgais intelekts ≠ darbinieks

Ir saprātīgi domāt par AI rīkiem nevis kā darbinieku aizstājējiem, bet gan kā izpalīdzīgiem palīgiem vai pat inteliģentiem kolēģiem. Lai gan šādi digitālie risinājumi var paātrināt biznesa izaugsmi, jo spēj ātri tikt galā ar dažādas sarežģītības uzdevumiem, tomēr tie nevar aizstāt cilvēku.

 

#2 Ierobežotas zināšanas par aktuālākajiem notikumiem

ChatGPT sniedz saviem lietotājiem atbildes uz gandrīz jebkuru jautājumu, taču daudzi no tiem ir pārsteidzoši neprecīzi. Šādi AI modeļi tiek apmācīti ar plašu datu klāstu, tāpēc to zināšanas ir balstītas uz datiem, kas pieejami pēdējās apmācības laikā. Piemēram, ChatGPT nevarēs sniegt datus, kas vecāki par 2021. gadu, ja vien neizvēlaties Plus verisju, tāpēc ieteicams vēlreiz pārbaudīt faktus pašam. Jebkurā gadījumā iesakām pārbaudīt faktus un avotus, pat ar maksas versiju.

 

#3 Objektivitātes trūkums un valodas ierobežojumi

Atcerieties, ka AI modeļi ne vienmēr nodrošinās objektivitāti. Viņi bieži tiek apmācīti par noteiktu datu apjomu, tāpēc dažās specializētās tēmās sniegtās atbildes var būt neobjektīvas. AI modeļiem, piemēram, ChatGPT, var būt grūtības saprast un reaģēt uz retāk lietotām valodām, tostarp latviešu valodu. Tā rezultātā viņu atbildēs var pietrūkt nianšu vai konteksta. Risinājums, visticamāk, ir laika jautājums, bet tikmēr ņemiet vērā šo ierobežojumu.

 

Trīs veidi, kā izmantot ChatGPT

Neskatoties uz ierobežojumiem, gudra pieeja AI rīkiem var palīdzēt samazināt darbaspēka un finanšu resursus, ļaujot koncentrēties uz citiem biznesam svarīgiem uzdevumiem. Iespēju ir daudz, taču izcelšu trīs, kuras var uzreiz ieviest, lai palielinātu produktivitāti.

 

1# Izveidojiet produktu aprakstus un nosaukumus

Lai piesaistītu potenciālo klientu uzmanību, ir svarīgi izveidot pārliecinošus produktu aprakstus un saistošus nosaukumus. AI rīki, piemēram, ChatGPT, var palīdzēt šajā procesā, ģenerējot pārliecinošus produkta unikālo funkciju aprakstus. Veidojot tekstus, ievadiet vēlamos atslēgvārdus, valodas stilu un toni, kas patīk jūsu mērķauditorijai.

Tomēr ņemiet vērā, ka arī konkurenti izmanto AI rīku sniegtās iespējas, tāpēc teksts ir jāpārskata un jāpielāgo, lai nodrošinātu pilnīgu atbilstību konkrētajam produktam.

 

2# Precizējiet un labojiet tekstus

Viena no galvenajām ChatGPT priekšrocībām ir tā spēja ātri analizēt un apkopot tekstus, ietaupot jūsu laiku un pūles. Tāpat jūsu tekstu var mainīt uz jebkuru jums vēlamo valodas stilu - formālu, neformālu, zinātnisku; tu nosauc to.

Turklāt rīks var labot drukas kļūdas tekstā. Kā programmatūras izstrādātājs es katru dienu izmantoju kļūdu labošanas rīku. Tas palīdz man meklēt kļūdas esošajā kodā, optimizēt to vai ātrāk apgūt jaunu kodu.

 

3# Radīt jaunas idejas

AI risinājumi var būt lielisks palīgs ideju ģenerēšanā. Neatkarīgi no tā, vai jums nepieciešama iedvesma jaunai mārketinga kampaņai, ierakstam sociālajos tīklos vai dāvana klientam, AI modelis izmantos pieejamo informāciju, lai radītu konceptuāli jaunas idejas, apvienojot esošās. Lai gan AI rīki ne vienmēr sniegs precīzu rezultātu, kādu jūs gaidāt, jums vismaz nebūs jāsāk no nulles!

Noslēgumā jāsaka, ka ChatGPT un līdzīgu modeļu izmantošana sniedz plašu priekšrocību klāstu; tomēr patiesais AI potenciāls slēpjas tā potenciālā. 2023. gads tehnoloģiju jomā būs aizraujošs, jo piedzīvosim radošākus risinājumus, izmantojot ChatGPT vai līdzīgus rīkus. Un esiet drošs; mēs tevi informēsim!