Iedziļinies Instagram 2024. gada algoritma detaļās kopā ar mums! Atklāj, kā patiesībā darbojas Feed, Stories, Explore un Reels algoritmi.

Sociālajiem tīkliem un to algoritmiem pastāvīgi mainoties, paliekot sarežģītākiem un advancētākiem, Instagram algoritms 2024. gadā ir īpaši aktuāla tēma. Ar tā palīdzību varam sasniegt vairāk kā 2 miljardus aktīvo lietotāju, gan casual lietotājus, gan influencerus, satura veidotājus, gan arī uzņēmumus. Algoritma izpratne ir atslēga, lai izmantotu Instagram potenciālu biznesa izaugsmei un personīgā zīmola redzamībai. Tālāk ieskatīsimies niansēs, kā Instagram algoritms darbojas Feed, Stories, Explore, Reels un citās sadaļās. Dalīšos arī ar padomiem, kā izmantot algoritmu, lai palielinātu auditorijas iesaisti un uzlabotu redzamību platformā. 

 

 

Kas ir Instagram algoritms?

 

Pretēji populāram viedoklim, ka ir viens Instagram algoritms, tā patiesībā nav. Tas ir vairāku algoritmu apvienojums, katrs no tiem ir izveidots, lai padarītu Instagram pavadīto laiku patīkamāku, rādot saturu, kas tev liksies saistošs.

 

Ko tas nozīmē tev, it īpaši, ja ikdienā strādā ar sociālajiem tīkliem? Tā ir iespēja pielāgot savu stratēģiju, lai tā atbilstu tam, ko atbalsta algoritmi. Izprotot un izmantojot šos algoritmus, vari uzlabot sava konta redzamību un rezultātus.

 

Tātad, kā darbojas Instagram algoritms? Tā ir sarežģīta sistēma, kas attīstījusies no vienkārša hronoloģiskā feed līdz niansētam algoritmam, kas personalizē saturu, pamatojoties uz lietotāja vēlmēm un darbībām. Neatkarīgi no tā, vai tie ir Feed ieraksti, Stories, Explore vai Reels, katra Instagram sadaļa izmanto savu unikālo algoritmu.

 

Šie sekojošie faktori ietekmē algoritmu:

 

  • Mērķis: prioritātes noteikšana saturam, kas atbilst lietotāju vēlmēm un rīcībai.
  • Engagement: posti ar augstu engagement līmeni (likes, komentāri, shares, saves) parasti tiek rādīti pirmie.
  • Publicēšanas laiks: priekšroka tiek dota jaunākam saturam.
  • Relationships: regulārs engagement ar konkrētu kontu padara tā saturu par prioritāti tavā plūsmā.
  • Profila meklēšana: bieži meklējot konkrētus profilus, algoritms parādīs vairāk saturu no tā konkrētā un tam līdzīgiem profiliem.
  • Satura veids un engagement ilgums: satura veids un iesaistes ilgums ietekmē to, kas tiek rādīts.
  • Šērošana un DM: augsts engagement, izmantojot share funkciju un DM, uzlabo satura redzamību.
  • Platformas lietošanas biežums: regulāri lietotāji redz jaunāko un atbilstošo ziņu sajaukumu.
  • Sekotāju skaits: ja sekosi daudziem kontiem, iespējams, neredzēsi visas ziņas satura apjoma dēļ.
  • Atšķirīgi algoritmi: dažādām Instagram sadaļām, piemēram, Stories, Explore un Reels, ir savi algoritmi, kuru pamatā ir savi lietotāju mijiedarbības modeļi.

 

Šī personalizētā pieeja nozīmē, ka diviem lietotājiem nav vienādas pieredzes lietotnē, nodrošinot unikālu ceļojumu ikvienam.

 

 

Kā darbojas Instagram Feed un Stories algoritms

 

Izpratne par to, kā Instagram veido tavu Feed un Stories, ir ļoti svarīga ikvienam, kura mērķis ir palielināt savu klātbūtni platformā. Tālāk apskatīsim sīkāk, kā tieši šīs sadaļas funkcionē.

 

  1. Informācija par postu: Instagram ņem vērā posta popularitāti (likes, komentāri), publicēšanas laiku, ilgumu (video) un norādīto atrašanās vietu.
  2. Lietotāja darbības: tavi likes un satura iesaiste palīdz Instagram paredzēt, kāds saturs tev varētu patikt tālāk.
  3. Engagement vēsture: tas, kā tu reaģē uz lietotāja postiem, piemēram, komentējot vai spiežot like, ietekmē to, cik bieži jūs redzat viņu saturu.

Pēc tam algoritms prognozē tavu engagement līmeni ar postu, pamatojoties uz šiem faktoriem. Ziņas, kas tavā plūsmā tiek rādītas augstāk, ir tās, kuras, pēc algoritma domām, tev, visticamāk, patiks vislabāk.

 

instagram_feed_page

 

Feed algoritma atjauninājumi: Nesen Instagram izpilddirektors minēja, ka tagad attēlu postiem tiek atkal pievērsta nedaudz lielāka uzmanība. Satura personalizēšanā izmanto iespējamību, ka reaģēsi uz konkrēto postu, postu apskates/ video skatīšanās ilgumu un iespējamību, ka apmeklēsi konta profilu. 

 

Personalizēšana un rīki: vari pielāgot savu Feed, atzīmējot kontus kā favorites vai izmantojot Following feed hronoloģiskai secībai.

 

Rezumējot, Instagram Feed un Stories algoritms ir dinamiska, uz lietotāju orientēta sistēma, kas par prioritāti izvirza satura atbilstību un engagement. Izpratne par šīm niansēm var palīdzēt jums orientēties un izcelties Instagram platformā.

 

 

Kā darbojas Instagram Explore lapas algoritms

 

Instagram Explore lapa ir tava iespēja atklāt jaunu saturu un kontus. Atšķirībā no Feed un Stories, Explore lapā tiek rādītas ziņas no kontiem, kuriem tu neseko, un tie ir pielāgoti tavām interesēm.

 

instagram_explore_page

 

Algoritma dinamika:

  1. Darbību analīze: algoritms aplūko tavas iepriekšējās darbībās un identificē līdzīgus lietotājus, lai noteiktu iespējamās intereses.
  2. Ziņu ranks: galvenie algoritma signāli ir ziņas popularitāte (like, komentāri, saves), darbības ar līdzīgu saturu, lietotāju aktivitāšu modeļi un publicētāja vispārējā iesaistīšanās.

 

Pielāgots discovery: algoritms spēj prezentēt daudzveidīgu saturu. Piemēram, ja jūs interesē gardēžu kafija, iespējams, redzēsit ziņas par kafijas pagatavošanas metodēm, kafejnīcu apskatus vai saistītās tēmas, piemēram, tējas vai konditorejas izstrādājumus.

 

Satura veidotājiem: lai saturs tiktu rādīts Explore lapā, svarīgi izmantot atbilstošus hashtags un pielāgoties tendencēm. Vēl viens padoms ir saglabāt jaunākos trendīgos postus savā nišā. Tas būtiski palielina iespēju nonākt Explore lapā.

 

 

Kā Instagrams ranko Reels postus

 

Instagram Reels, kas galvenokārt ir koncentrēti uz izklaidējošu saturu, bieži vien piedāvā saturu no nepazīstamiem kontiem. Reels algoritms piešķir prioritāti lietotāju iesaistie, ņemot vērā tādus faktorus kā skatīšanās ilgums un engagements ar audio, norādot uz interesi par līdzīgu saturu.

 

Galvenie elementi, kas ietekmē, ko redzi Reels lapā:

  • Lietotāja aktivitāte: preferences tiek noteiktas, ņemot vērā iepriekšējo iesaisti ar Reels
  • Engagement vēsture: iepriekšēja iesaiste ar satura veidotājiem, kontiem
  • Reels saturs: tādi elementi kā audio izvēle un videoklipa vispārējā popularitāte.
  • Satura veidotāju dažādība: algoritma mērķis ir parādīt dažādus satura veidotājus un Instagram kontus, piedāvājot iespēju sasniegt plašu auditoriju arī mazākiem kontiem.

 

instagram_reels_feed

 

Reels ir paredzēti, lai atklātu daudzveidīgu, kvalitatīvu saturu. Atšķirībā no parastā feed, tie iepazīstina lietotājus ar jauniem satura veidotājiem. Skaņas popularitāte un lietotāju engagement vada algoritmu, kas nepārtraukti pilnveidojas, lai piedāvātu personalizētāku pieredzi. Satura veidotāji tiek mudināti veidot augstas kvalitātes, saistošu saturu, lai algoritms tos labāk reklamētu.

 

 

Padomi 2024. gada Instagram algoritma izmantošanai savā labā

Ja vēlies padarīt savu saturu redzamāku, izmantojot Instagram algoritmus, galvenais ir nodrošināt pēc iespējas vairāk engagement (likes, komentārus, saves un shares). Zemāk ir vēl daži padomi, kā iedot savam saturam nelielu extra boost. 

 

  1. Publicēt īstajā laikā: publicēšanas laiks ir ļoti svarīgs. Analizē, kad tava auditorija ir visaktīvākā, un attiecīgi ieplāno postus. Tas palielina lielāka engagement iespējas, jo algoritms dod priekšroku postiem, kas saņem iesaisti no lietotājiem uzreiz.
  2. Izveido oriģinālu saturu: galvenais ir autentiskums. Izveidojiet saturu, kas atbilst tavam zīmolam un rezonē ar tavu auditoriju. Eksperimentē ar dažādiem formātiem un stiliem. Autentisks, saistošs saturs parasti darbojas labāk.
  3. Monitor Your Instagram DMs and Comments: Engagement doesn't end at posting. Actively responding to DMs and comments fosters a community, signaling to the algorithm your engagement with your audience. This can lead to increased visibility of your posts.
  4. Izmanto atbilstošus hashtagus un atslēgvārdus: hashtagi paplašina tavu sasniedzamību ārpus taviem sekotājiem. Izmanto atbilstošas, populāras atsauces, lai palielinātu reach. Tomēr nepārspīlē un izmanto tikai atbilstošus tagus.
  5. Pievieno location tagus: Location tagi var uzlabot satura redzamību konkrētās vietās, padarot to vieglāk atrodamu lietotājiem šajās konkrētajās lokācijās. Šis ir īpaši noderīgi lokāliem uzņēmumiem vai saturam, kas domāts specifiskai lokācijai.
  6. Respektē Instagram vadlīnijas. Algoritms, visticamāk, dos priekšroku saturam, kas atbilst Instagram vadlīnijām. Izvairies no satura, kas varētu tikt atzīmēts kā nepiemērots, lai saglabātu redzamību un uzticamību.
  7. Izveidot saistošus, īsus Reels: reels ir lielisks veids, kā piesaistīt jaunu auditoriju. Izveido tos īsus, izklaidējošus un saskaņā ar pašreizējām tendencēm. Veiksmīgi reels var ievērojami palielināt tava profila redzamību.
  8. Uzlabo stories postu iesaisti : izmanto stories interaktīvos rīkus, piemēram, aptaujas un jautājumus, lai piesaistītu auditoriju. Lielāks engagements stories postos uzlabos konta redzamību un vērtību Instagram acīs.
  9. Mudini cilvēkus komentēt: mudini komentēt, pabeidzot ziņas ar aicinājumu uz darbību vai jautājumu. Iesaistoši captions, kas mudina lietotājus rīkoties, var uzlabot tava satura redzamību.
  10. Izmanto Instagram Analytics: regulāri pārskati analytics sadaļu, lai saprastu, kāds saturs rezonē ar tavu auditoriju. Pielāgo savu stratēģiju, pamatojoties uz šiem ieskatiem, lai uzlabotu konta rezultātus.
  11. Dalies ar savu Instagram saturu arī citās platformās: kopīgo savu Instagram saturu citās platformās un veido sadarbības ar citiem lietotājiem, lai sasniegtu plašāku auditoriju. Tas var palīdzēt palielināt engagement un redzamību.

 

Izmantojot šos padomus, vari labāk saskaņot savu saturu ar Instagram algoritmu, potenciāli uzlabojot iesaisti un konta rezultātus platformā. Vai vēlies, lai mēs parūpētos par tavu Instagram kontu?

Sazinies ar mums!